Filodegsknyte med Serranoskinka

Igår visade jag det enkla, men ack så smarriga drinktilltugget.
Fortsätter med filodegen även här till förrätten:
 
Filodegsknyte
4 pers
 
 200 gr blåmögelost i tjocka skivor
4 skivor Serranoskinka
lite färsk Timjan
rivet citronskal  (ta alltid ekologiska citroner när du använder skalet)
Lägg ut 3 lager filodeg med äggvita penslat mellan varje lager.
Dela arken i kvadrater om ca 13x13 cm.
Lägg en bit ost mitt på varje kvadrat. Strimla skinkan och lägg över osten.
Strö färsk Timjan och det rivna citronskalet över.
Lägg en liten bit ost till på toppen.
Lyft ihop de fyra hörnen och tryck till så att det bildar ett knyte.
Grädda i ugnens värme på knappt 200 grader i knappa 10 minuter.
Avnjut paketet ljummet/varmt!
 
Snart kommer varmrätten!
En fiskrätt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0