Asiatisk lax med rutor

Jag är rätt glad i att äta lax.
Kanske är det för att man kan äta den på så många olika vis.
Rå, i sushi (kan ju behöva frysas oxå).
Kokt, stekt, gravad, kallrökt, varmrökt. Har jag glömt nåt?
Här kommer ett smidigt tips som lätt kan lagas imorgon.
Idag blev det en ugnsstekt lax.
*
Jag skar laxen i rutor och hällde ner lite ljus soja och lite teriyakisås.
På rutorna har jag strött chiliflakes, vita vallmofrön och sesamfrön.
200 grader i ugnen ca 20 minuter (beroende på tjockleken)
*
Till den serverades nudlar och kokta grönsaker.
*
Om du har t ex blå vallmofrön kan du göra en schackrutig lax.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0