En Nobel lunch!
Det mesta går i Nobels tecken/anda idag. Så även på jobbet! :-)
En 3rätters dukades fram. Puh! Med förnämlig assistens av N - det hade inte gått utan henne.
(Vi pustade ut och åt samma mat, men efteråt.)
Jag använde mig av några genvägar idag, för att det skulle gå så smidigt det bara kunde.
Förrätt: Brietoast
Så enkelt, Så makalöst gott! Skulle kunna äta det nästan varje dag :-)
Gör så här:
vitt rostebröd
bre på vitlökssmör, egengjort eller köpt
skär fina skivor av brieost och lägg på
skjuts in i ugnen 175-200 grader 3-5 minuter så osten smälter fint
ta ut och lägg på pyntad assiett
ringla över balsamicosirap
(använde idag Zeta Crema di Balsamico,
men kan kokas själv på några minuter av nån dl balsamvinäger och några msk farinsocker)
ÄT & NJUT!
(tyvärr ingen bild, men ni kan säkert ändå "se" det framför er)
Varmrätt:
potatisgratäng (halvfabrikat som kryddades upp)
3 sorters kallskuret: rostbiff, rökt lammfiol och rökt kalkonbröst
haricot verts
Dessert:
som jag kunnat göra i förväg
randig blåbärsparfait
med lemoncurd grädde
Hur gjordes den? Enkelt!
Klä avlång form med gladpack.
Ljusa lagret först, i botten, hårt vispad Vaniljvisp - frys
Lager två: hälften av vardera blåbärssoppa och vaniljvispet - frys
Lager 3: blåbärssoppa (den blev lite sorbetaktig) - frys
Ta fram och ställ i kylen ca 1 tim före servering. Den gick lätt att skära i skivor.
nobelglädje!
Kommentarer
Trackback