Fira i dagarna tre!

 
I tisdags åkte jag och goa Myggan till Vadstena Ull&Garn för att klappa garn och kanske fylla på förrådet.
Myggan var kartläsare och jag tror vi hittade de flesta små grusvägar i hela häradet! :-)
Fin utflykt fick vi - med många timmars prat och skratt!
Men inget hann vi äta... Tiden går för fort när man har roligt!
Väl värt en utflykt. Carina som har butiken är en riktigt glad och trevlig garnhandlerska som glatt och villigt pratade, letade, föreslog och dessutom visade hur man gör "kärleksknutar".
 
 Knappar är alltid bra att ha.
Turkos. En av de vackraste sommarfärgerna!
Alpacka, hur mjukt som helst.
Grönt, för jag tror att jag behöver en grön tröja...!
Gillar mohair jättemycket.
 
Och minsann: jag hittade både det ena och det andra som synes!
Det var dag 1 och present 1.
 
Igår onsdag for jag tillsammans med arbetskamrater på resa för personalfonden till
Starby Hotell i Vadstena för spa och god mat!
Där har de den goda smaken att ha orange som färgklick i personalens kläder och på rummen.
 
Jag hade bokat en jättehärlig "fotkur"!
Det var dag 2, present 2.
 
Idag, självaste födelsedagen: blev sjungen för vid frukost.
Glasspaus i Gränna på väg hem.
 Solen sken när jag kom hem så det blev uteaktivitet och kolla över de stackars rabatterna,
och samsas med en hare. Suttit blick stilla i en solstol och läst...
och  Storseglaren kom med maten: libanesiskt!
(Mitt beslut att äta hemma)
Har njutit heeeela dagen!
Nu är firardag 3 nästan slut.
Nej, jag har inte fyllt jämnt. Det blev så här bra ändå! :-)
 
Önskar väldigt vackert helgväder eftersom Storseglaren ska ut på äventyr!
 
PS: Nån som vet hur man får bort myrorna ur jordgubbslandet? Förra året åt de fler än vi hann rädda...
 

Kokostoppar

Kokostoppar är ju en "gammaldags" kaka tycker jag! Och lätt! Och snabbgjord!
Och glutenfri upptäckte jag!
Det innebär ju att jag behövde baka några. Tänkte även att de kanske kan smaksättas.
Receptet är från "Sju sorters kakor":
 
Kokoskakor     ca 35 st
50 gr smör
2 ägg
1 1/2 dl socker (bytte ut lite socker mot Stevia)
200 gr kokos (1 påse)
 
* Smält smöret. Låt svalna.
* Vispa ägg och socker pösigt.
* Bland allt med kokos och låt stå och svälla en stund.
* Klicka ut på bakplåt
* Grädda 175 grader i ca 12 minuter.
Originalet till vänster.
I de bruna har jag blandat i kakao och rivet apelsinskal. Samt ringlat lite choklad över.
Riktigt gott!
 
 
(Har man bara Stevia  är ju detta LCHF också för den som vill ha det.)
 
 
 

Snabba kalla såsen till lax

Kall sås till en enkel ugnsstekt laxbit är ju gott!
 
Dels denna salsa som alltid är lika god!
Men när jag hittade saffran blev jag sugen på en annan sås också och kunde inte välja.
Varför välja bort när man kan ha flera?
Detta laxrecept från Arla är ett av mina favoritrecept alla kategorier när det gäller fisk.
Känner ibland att det blir lite omständigt bara.
Därför gjorde jag den här kalla såsen, på en höft:
 
Kall saffranssås till lax
creme fraiche
saffran
honung
senap
Blanda ihop ingredienserna och njut!
Det är inte romkorn utan oupplösta saffranskorn.
Vet inte vad det är i smakkombinationen som gör det så gott.
Gott är det!
 

Uppdrag utfört!

Häromdagen fick jag ett sms av M som undrade om grytlapparna var färdiga?
Öhh... Grytlappar...
Javisst! Vi hade pratat och jag hade lovat att göra dessa. Som det skulle vara en liten "twist" på...
Och för att hålla ord när jag nu kan det:
fundera, skissa, fundera lite till. Sätta igång.
Göra om och göra rätt.
I ärlighetens namn tycker jag att de är mer roliga än fina, men M verkar nöjd.
Bad Coffee
 
Vad säger ni?
.
 

Mors Dag med hembakat knäcke

Vi bjöd hem svärföräldrarna på middag!
3-rätters.
Jag dukade med denna rutiga, handvävda ullduk. Inhandlad på second hand för en spottstyver.
Den är så fin och färgerna gör mig väldigt glad!
Det är på second hand man kan fynda snyggt, handvävt.
 
Till förrätten bakade jag ett makalöst gott och snabbgjort fröknäcke.
(Som dessutom är glutenfritt)
Receptet kommer från Risenta men står på baksidan av påsen när du köper majsmjöl. 
Effektiv arbetstid ca 5 minuter.
I receptet står fänkål, men det smakar jättegott ändå om man inte har det hemma.
Förrätten var Serranoskinka, stekt haloumi, pinjekärnor, olivolja - och knäcket.
 
Varmrätt: ädelostrisotto och fläskfilé.
Dessert: crème brülee (som smakade ok, men tyvärr inte optimal i konsistens, för att uttrycka det snällt)
 
Men jag hoppas svärföräldrarna tyckte det var ok ändå.
Svärfar verkade gilla knäcket, så han fick med sig de som var kvar... :-)
Imorgon gör jag nya.
 
Nästa gång ska jag visa mitt uppdrag, som jag hintade om häromdagen. Nu är det klart!
 

När de flesta andra sov...

... har jag gått hamnvakt tillsammans med Storseglaren i natt.
Det ingår att gå vakt en natt per säsong.
 
 
                                 
De blå skymningstimmarna. Natten är på väg.
 
Kaffepaus i vaktkuren och vila benen före nästa runda.
Sammanlagt blir det ungefär en mil.
 
Nu kommer ljuset! Morgondis. Världen är vacker.
 
Ett doppingpar på spaning efter frukost.
Hörde göken.
 
Vi såg enstaka nattvandrare och cyklister på väg. Hem?
Ingen sommarvärme, men en fin - och lugn - natt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kola som kola ska smaka

Igår var jag på ett bageri. Inget ovanligt förvisso.
Överst på ena disken stod 4 enkla kartonger av "gammeldags snitt",
med kolor i vitt papper.
Såklart jag blev nyfiken!
4 smaker fanns och jag valde 2 denna gång.
De är lite större än "vanlig" kola.
Rätt konsistens.
Sötma och smörsmak och sälta i "Havssalt".
Åh, viol! Jag bara säger! Viol! Hur ska jag kunna uttrycka mig?
 
Jag passerar detta bageri varje dag till och från jobbet.
Det kan blir dyrt i fortsättningen...
 
Och nu... har jag ett uppdrag! :-)
 
De kommer i från Pärlans Konfektyr

Glutenfria pannkakor

I min strävan i att äta glutenfritt gäller ju att hitta annat att ersätta vetemjölet med.

Pannkakor är ju väldigt gott och nåt jag gärna fortsätter äta.

Provade fram de här och är jättenöjd.

(Tror inte jag har uppfunnit hjulet. Det finns säkert många recept som liknar det här, men ändå.)

 

Glutenfria pannkakor     4 st

1 ägg

½ dl grädde

1 dl lättmjölk

½ dl majsmjöl

½ dl bovetemjöl

en nypa salt

 

Vispa ihop alla ingredienser och stek som vanliga pannkakor.

Jag tycker smaken är väldigt lik vanliga pannkakor, men de kan inte rullas. De spricker.

Det blir fyra, men en hann jag proväta upp direkt. :-)

Monster

Skrev nyligen om en bok av en som flytt från Nordkorea.
Dessa författare har beskrivit om en veckolång resa som turister i Nordkorea.
En i sanning mycket märklig resa får jag säga.
Under ständigt överinseende av guider som ser till ett turistgruppen håller sig nära och inte under några omständigheter går eller åker nånstans på egen hand.
Platser de åker till visar ett mycket tillrättalagt samhälle, på alla vis.
Svårt för en västerlänning att förstå hur annorlunda det ändå är där...
Intressant!

Fotosafari

Sällan är naturen så vacker som nu!
Det ljusa, skira gröna, alla blommor som om några månader blivit olika bär och frukter.
De vita blommorna på fruktträden som sakta singlar till marken som snö...
Solsken! Dagglitter! Dofter!
 
Det finns så mycket vackert att titta på - och vara i - om man bara tar sig tid att SE det!

Chokladbiskvier med nya fyllningar

Chokladbiskvier är en liten och naggande god kaka, som förtjänar all uppmärksamhet den kan få!

Här kommer två varianter med lite annan smak än den förvisso  jättegoda, men helt vanliga smörkrämen.

 

Chokladbiskvier med 2 olika fyllningar

200 gr mandelmassa

1 äggvita

175 grader ca 8 minuter

Låt dem svalna och vänd dem sedan uppochner för att bre på fyllningen.

 

Fyllning 1: hasselnötscreme. Doppa sedan i smält mörk choklad. Ca 50 gr går åt.

 

Fyllning 2: blanda 50 gr smör med ½ dl florsocker och ca 3 msk ananasapelsinjuicekoncentrat.

                   Doppa sedan i smält vit choklad. Ca 50 gr går åt.

Det är Sonen som länge velat baka chokladbiskvier.

De är ju ganska lätta när man använder färdig mandelmassa. Bara några olika moment att hålla reda på.

 Detta är en ganska liten sats som blev ca 12 totalt.

Han gjorde allt själv utom att röra ihop den ljusa fyllningen.
Den främsta gjorde han dubbel fyllning på. :-)
Tycker att den ljusa biskvin blev toppengod: lite syrlig fyllning smakar väldigt bra ihop
med söt mandelbotten och vit choklad!
 
Dessutom satte det igång idéer om nya smakvarianter hos oss båda,
som vi inom en SNAR framtid kommer testa!
Alltså, chokladbiskvier tycker jag är de nya macroner, whoopisar, cupcakes, vad som helst!
 
Jag köper nog mer mandelmassa till helgen!

 

 
 
 
 

Mormors glasögon

För några år sedan drev jag igenom att vi skulle lämna ett hörn i trädgården helt vildvuxet.
Bara för att se vad som händer...
Sonen har grävt lite och jag har nån gång slängt ut lite frö, som inte tagit sig.
Däremot förstår jag att fåglar haft frön i bajset och att det kommit annat med vinden.
Såsom hallon. Dem hoppas jag mycket på.
 
Idag när jag tittade runt hittade jag detta:
Dessutom hittade jag en (1 styck) vitsippa och hoppas på fler nästa år :-)
Vi har både ekorre/ar och hackspett som tuggar hasselnötter.
Vackert!

Hur tänkte Risenta här!?

Av olika anledningar (som jag kan återkomma till en annan gång) provar jag att äta glutenfritt.
Gluten, det sega proteinet som gör bröd så mjukt, så mjukt...
Det innebär inte så stor skillnad i matväg, men jag som gärna bakar får ju hitta varianter.
Dessutom är det ju bland det smidigaste att ha en macka med till jobbet .
Idag stod jag framför en hylla, med linser, frön, flingor av olika slag och började läsa lite.
Det är ju nya recept och att lära sig bakegenskaperna som är lite svårt.
Hittade den här påsen:
 
Men det här ser ju bra ut!
Det går ju att använda till både gröt, müsli och bröd.
Glutenfritt står det tydligt både på framsidan och på baksidan. På flera ställen...
Aha! Ett recept följer med. Praktiskt! Det kanske jag kan börja med:
Banana pancakes med hirsflingor. (Se bilden på påsen)
Börjar titta på ingredienslistan för att se om jag behövde fler saker som jag eventuellt inte har hemma.
Överst på listan står 1 dl VETEMJÖL!
Men skämtar de eller?
Finns det någon annan ingrediens med mer gluten än vetemjöl...
Hur tänkte de?
Om man har en produkt där man på flera ställen på förpackningen påpekar det fina med att det är glutenfritt
så kan man väl ha ett recept UTAN vetemjöl?
SÅ. Nu har jag mejlat deras infomejl och väntar med spänning om kanske jag får ett svar.
Nej. Jag är inte arg. Inte frustrerad eller nåt sånt.
Mest full i skratt.
Enligt min, högst personliga tolkning, uppfattar jag det som att den här produkten är nog bra och fin,
men man kan inte använda den om man inte har liiite vetemjöl också?
;-)
Jag kanske har gjort en höna av en fjäder.
Vad säger ni?
 
Uppdatering: oerhört snabbt och trevligt fick jag svar på mitt mejl.
De hade sett den här missen och jobbar på att byta ut receptet!
Vetemjölet ska gå att byta mot bovetemjöl.
Se där! Fint va!

Dagens blomma

Man ska inte leka med maten men ibland är det svårt att låta bli!
Jag tycker att frukter är minst lika fina och pryder sin plats lika väl som blommor.
 
Vårfärger!
 

Komponera och fotografera

Jag har alltid haft ett intresse att fotografera. Ibland blir det bra och ibland sämre.
Lånade den här och har bläddrat, men inte läst allt ännu... om hur man komponerar bilder, "det gyllene snittet", hur ögonen rör sig när man tittar på en bild m.m.
Allt sådant är verkligt intressant.
Jag tänker på hur olika en bild kan vara trots att man ändrat ytterst lite.
På en tjejmiddag dukade jag så här.
Så här ser varje kuvert ut separat  :
                                 
 
                                 
 
Jag tycker att det är häftigt att de olika färgerna i servetten "sticker ut"
om man har olika tabletter under tallriken.
Eller är det bara jag som ser det så?
 

Premiärsegling

Japp! Idag passade det fint med en premiärtur!  Det blev ju lite försenat.
Jag var lite nervös i vanlig ordning, men vädret var optimalt.
Nu när kameran är tillbaka knäpper jag mest hela tiden :-)
 
Det mojnar.
 
Så här ser mastfoten ut när masten kommit på plats.
Många tampar (snören) är det...
 
Hänger man sig utanför ser man hur det glittrar så vackert.
 
Dessutom har vi en lyckospindel!
 

Sommarsjal på gång

Ofta är det så här när jag hamnar, läs letar mig fram till,  en garnbutik: ser nåt snyggt, klappar nåt mjukt
- och ibland slår jag till. Utan att ha den minsta aning om vad jag vill göra med det.
Jag vill bara ha garnet helt enkelt.
Då är det ju ofta en snygg sjal man kan göra av garnerna.
Och nu är det dags igen!
Denna stickning ligger ganska ofta, eftersom den är liten och behändig att ta med sig,
så gör jag inte så mycket på den hemma.
Så slog det mig när jag började fotografera hur svårt det kan vara ibland att få fram de rätta nyanserna.
Blixt eller inte? Solljus eller inte? O s v.
Jag provar lite, men här får ni 3 varianter:
 
I solljus
*
På altanen, ingen blixt
*
På altanen, med blixt.
 
Tycker nog att överst bilden är finast även om den turkosa ser mer blå ut.
 
Mönstret är i alla fall det enklaste, snyggaste.
Har man fint garn behöver man inte så mycket mer än slätstickning, eller hur?!
 
 
 

Tiramisu

För ett bra tag sen sa en tidigare chef att detta verkligen är en fantastiskt god dessert!
Eller hur han nu uttryckte det.
Därför blev han SÅ glad när jag tänkte ha denna på jobbet.
Det innebar dock två problem:  1) jag har inte har alkohol till hands.
så med hjälp av honom, provsmakade vi oss fram till en fungerande
variant med bittermandelessens (vanlig hushållsarom) istället för Amarettolikören.
Det smakade märkligt i början eftersom essensen inte är söt, men likör är det...
Men "med lite socker i botten..." så!
2) Jag  visste inte alls hur den skulle smaka eftersom jag inte hade ätit den själv någon gång
och var därför lite skeptisk.
 
Hade nog inte gått utan honom.
Tack vare detta seglade en ny dessertfavorit upp på min himmel!
Idag var det alltså dessertdags igen - eftersom det är onsdag!
 
 
Tiramisu
8-10 port
4 äggulor
5 msk strösocker
500 gr mascarpone
4 äggvitor
4 msk espresso/starkt kaffe
4 msk Amaretto
200 gr = 1 pkt savoiardekex
samt kakao el riven choklad till garnering
 
Alkoholfri variant:
Uteslut Amaretton och ta istället:
OBS! UPPDATERAT:   3 krm bittermandelessens
3/4 dl florsocker
3/4 dl vatten
och blanda med kaffet.
 
*Vispa ihop gulor och strösocker till en luftig smet. Rör ner mascarponen, lite i taget.
*Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i första smeten.
*Blanda kaffe och Amaretto/bittermandelsessensblandningen.
** Lägg hälften av kexen tätt i botten på en form. Skvätt över hälften av kaffeblandningen, och bred sedan på hälften av smeten.**
Gör om **-**.
 
Låt stå i kylen minst 3 timmar. Garnera med kakao eller riven choklad.
(Dubbel sats Tiramisu på bilderna)
 
Det är så krämigt och gott! Mmmmm!
Det är en perfekt bjuddessert eftersom du gör den i förväg!
Gör den nu och gotta till det riktigt!
 
 

En alldeles särskilt fin Måndag!

Förutom den envisa förkylningen som har nåt slags varannandag-schema hos mig så har
detta varit en Toppen Måndag! :-)
Hade finfina utvecklingssamtal med Sonens lärare.
Stolt!
*
Har haft en jättetrevlig träff på biblioteket med 10 andra handarbetsfrälsta Qvinnor!
Myggan log vi lite åt när hon provade sina nya rundstickor - för strumpstickning!
 
Förstår ni hur små de ÄR!?
Stl 2 1/2. Längd; har ingen aaaaaning. Korta gissar jag.
'
Och till sist; man ska inte bry sig så mycket om materiella saker, jag vet.
Men ibland så är det svårt att låta bli.
Sedan några månader har jag ibland bett om ursäkt för dålig bildkvalité eftersom
det har varit den lilla, gamla kameran som jag använt:
Lätt att använda? Javisst! Men drar massor av små batterier
och jag får inte till de fina närbilderna...
 
Allt beroende på att den här kameran försvann...
En vinterdag i februari tror jag...
Har letat ny och börjat ringa in vad som kan bli ny följeslagare.
Jätteledsen och letat på så många ställen utan resultat. Tyvärr.
Satte upp anslag på jobbet om den förlorade tingesten.
Min (Vår) Pentax.
 
Och ingen blev väl gladare än jag idag när en av jobbarkompisarna kom
och frågade: -Är den här DIN?!
- Ja, men hur...??????
Den låg i en buske.
Häromdagen vårsopades det. Och det vet ni ju hur mycket jag gillar sopningen! Ett säkert vårtecken!
Troligt är att kameran ramlat ur väska eller ficka, legat i snön under vintermånaderna, i sitt fodral.
Kom fram nu efter sopningen.
"Det som göms i snö kommer upp i tö!"
Batteriet var ännu 2/3 fullt och allt funkar fint!
Har ju tagit de två översta bilderna här med den för att prova.
 
Hur glad är jag på en skala!?
Hur ska jag kunna tacka honom!?

Många väskor blir det...

Likaväl som att vännen A så klokt har sagt att man aldrig kan få för många sjalar,
tänker jag att det finns fler områden att applicera det på.
Skor till exempel.
Och väskor.
Väskor fyller ju väldigt olika funktioner, stora att bära i och små, bara till lyst.
Den här är sydd i vävt vaxdukstyg och funkar som strandväska, handla-mat-väska eller att ha handarbete i.
Tyget köpte jag i Hjo förra sommaren och att sätta i den här lilla detaljen har jag lånat rakt av
från ovan nämnda A.
Den här bruna har måtten bredd ca 19 cm, höjd ca 20 cm.
Jag gjorde den utifrån den här svarta för det är en bra storlek när man inte ska ha med sig så mycket.
 
 
*
 
Den här är i tovad ull, men jag köpte den färdig med foder och dragkedja.
Övade fria broderier och har lite pärlor på här och där.
Jag använder den med jämna mellanrum, men den kanske inte är färdig...
Skulle kunna brodera på ännu mer. Eller?
Mest nöjd är jag med trädet nere till vänster som har alla årstiderna i grenverket!
Börjar med vår och slutar med snöig vinter.
*
Jag får med jämna mellanrum höra att jag är "matchig", dvs matchar min klädsel och smycken
med varann, mest hela tiden. Och jo, det är nog sant.
Blandar till exempel helst inte mer än två färger (om jag inte har nåt mönstrat) i taget.
Detta för ju förstås med sig att skor, ytterplagg  - och väskor också matchas i färg.
Himla bra anledning för mig att göra nya :-)
 
Hur mycket matchar ni?
 
 
 
 

Sjösättning med Dajmtårta

Tänka sig att äntligen långa vintern är slut och det är dags för sjösättning och då är hela familjen med!
 I veckor har båten blivit vårfin!
I år med nya grabbräcken i rostfritt (de man håller i på rufftaket),
ny mastfot (svart kvadrat mitt i bild som masten ska stå på)
och maken har slipat om durken och målat om den (golvet invändigt).
Jag har hjälpt till lite, lite med vaxning och invändig städning...
Men även tagit hand om det vanliga i hemmet.
 
Och en sån här dag krävs det förning så man orkar med!
För vi fikar och äter också :-)
Dagen till ära har jag bakat
DAJMTÅRTA.
Receptet längst ner i inlägget.
Vi hjälper varandra när det ska mastas på och det är alltid trevligt att träffa de andra båtmänniskorna!
Så här fin är hon!
Båtar har i regel kvinnonamn (utom bogserbåtar).
Hon heter Perella. En tidigare ägare hade två barnbarn: Per och Ella. Så enkelt var det!
Här på väg på sin vagn mot vattnet.
Hon låg i vattnet flera timmar... Men vi fick lyfta upp henne. Nu är hon i båthuset igen...
Ibland blir det inte alls som planerat tyvärr.
Hon tar in vatten och det går ju inte för sig alls, så nu ska hon torka till innan
Storseglaren i kommande vecka ska laga tätt.
Verkligen tråkigt, men hellre nu än sen.
 
 
Och så var det receptet på DAJMTÅRTA
Det är ett enkelt och snabbt recept nu när du kan köpa färdigt mandelmjöl.
Den är glutenfri. Dessutom kan den säkert bli LCHF om du byter sockret mot Stevia el likn.
200 grader 20-25 minuter
Vispa 2 ägg och 2 dl socker.
Blanda 100 gr malen mandel med 1 tsk potatismjöl och 1 tsk bakpulver.
Rör ihop de båda blandningarna och grädda.
Ta en dubbeldajm och hacka den under tiden.
När kakan kommer ut ur ugnen strör du hacket över.
(Vill du göra LCHF kan du nog hacka lite mörk choklad över istället)   :-)
Servera med vispad grädde!
Kanel är dessutom väldigt gott att pudra över vid serveringen.
 
Det här går helt i linje med min idé om snabba och enkla recept!
Baka NU!

Påminner om eminent Stickcafé

På måndag är det äntligen dags igen
och jag ska verkligen vara med!
Förra gången låg jag magsjuk... :-(
 
Huskvarna bibliotek är platsen
Kl 17-19 är tiden.
 
Hjärtligt välkommen!
Det finns kaffeautomat
men du gör som du själv vill med fika.
Kostnadsfritt
Visst kommer du?
 

Nu blommar det!

 
Storseglaren säger att jag är ett tomtebloss...
Jag får en massa idéer som jag full av entusiasm gör inköp till, läser på, övar och sparkar igång...
Ofta tröttnar jag sedan, efter ett tag.
För att jag hittat nåt nytt att sätta tänderna, eller händerna i !
På det viset har jag målat porslin, målat tavlor i akryl, gjort smycken av silverlera,
nåltovat ull med mera.  Hur skulle jag kunna ägna min tid åt bara en eller två saker när det finns
så oändligt mycket spännande att prova!?
Jag kan lite om mycket... :-)
Men är kanske å andra sidan inte riktigt jättebra på nåt...
MEN, några saker återkommer jag alltid till: virkning, stickning och symaskinen.
Nåväl.
Jag sätter ju frön också. På vårkanten. Snart ska jag fröså i utelanden också.
 
Dock har jag inomhus några överlevare.
Förhoppningsvis fler, men det kan jag inte visa ännu ;-)
Här har vi solrosskott!
Hurra!
 
Och den här, min favoritsort, de flesta färger gångbara.
Den här blommar om, för det kan jag faktiskt få dem att göra!
Det var till och med 4 blommor nyss...
 
Nu är det långt kvar till nyår, men för några år sedan gav jag mig själv ett nyårslöfte:
att alltid ha färska snittblommor hemma!
Det behöver ju inte vara stora eller dyra buketter heller.
Det var ett roligt löfte som var lätt att hålla!
 
 
 
 

RSS 2.0