Farfirning
Här blev det liten presentpåse samt att se nyaste Bondfilmen. Den var riktigt bra! Och med oväntade inslag!
Mer säger jag inte för att inte förstöra spänningen för er som inte sett den... :-)
Han hade även önskemål om den sena middagen, vilket vi självklart uppfyllde!
En fisksoppa som närmast kan sägas vara en gryta.
Ätes i djup tallrik.
Så här ser den ut!
Jag önskar att ni hade kunnat känna doft och smak här.
En riktig festsoppa är vad det är!
Så här gör du den själv! Receptet är för 4 port.
Fisksoppa med saffran
400 gr torskfilé 300 gr laxfilé 1/2 purjo
1/2 gul lök 1 msk smör 1 1/2 tsk tomatpuré
1 vitlöksklyfta 1 1/2 tsk salt 1 tsk timjan
1 tsk basilika 2 1/2 dl torrt vitt vin 1 1/2 fiskbuljongtärning
2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl creme fraiche 2 dl vatten
1 pkt saffran 3 hg räkor med skal 1 brk musslor (150 gr)
* Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.
* Smält smöret i en gryta och fräs löken där i några minuter tills den mjuknat.
* Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, salt, timjan och basilika. Fräs ihop.
* Tillsätt vin och fiskbuljong. Koka samman några minuter.
* Tillsätt grädde, creme fraiche och vatten. Rör ihop. Rör ner saffranet. Låt sjuda ca 15 minuter.
* Skär under tiden fisken i bitar/kuber. Skala räkorna.
* Lägg i fisken och sjud ca 7 minuter, eller tills fisken blivit fast.
* Lägg i räkor och musslor och hetta snabbt upp allt.
Servera med valfritt bröd du tycker om!
Stort TACK till svägerskan L som såg till att vi lagade och avnjöt den för ett antal år sedan på en möhippa!
soppglädje!
Kommentarer
Trackback