Kökstips 2

Vem är den vassaste kniven i lådan?
Det viktigaste redskapet i matlagning kan vara kniven.
När du slipar kniv kan du kolla mot en tomat att den är klar. Tomatskal (kanske druva och plommon funkar) är bland det första man märker på att kniven börjar slöa till sig.
Oftast skär man sig på slöa knivar eftersom man "tar i" mer.
Det gör mindre ont på en kniv med skarpare blad p g a renare snitt.
Sååååå: håll kniven slipad.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Min stackars pappa slipar mina knivar varje gång han kommer och hälsar på, fick såå fina Porscheknivar av honom i julklapp ( dom ska tydligen räcka livet ut om man sköter dem!) men jag är fruktansvärt dålig på att vässa dem! Men visst är det så mycket roligare att laga mat med vassa knivar! Och såå mycket värre sår av slöa! ;) kram

Svar: Porscheknivar har jag inte använt. Hoppas mina Global är i samma klass som dina.
Cicci H

2012-10-25 @ 20:43:08
Postat av: Lina

Oops..glömde skriva namn på kommentaren, så här kommer en till :D

2012-10-25 @ 20:44:49
URL: http://milinaspyssel.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0