Kökstips

Tips 1) Om det står 200 grader ugnsvärme i ett recept - sätt den på 225. Står det 175 grader - sätt den på 200. Sätt alltså alltid gradantalet på 25 grader mer. Varför? Jo, när du öppnar luckan och puttar in din gratäng eller kaka pyser värme ur ugnen. Är den lite högre behåller du alltså rätt temperatur. Särskilt viktigt när du bakar alltså.
 
Tillägg: OBS! OBS! Ni kloka som läser här har ju redan förstått att min blunder här är ju att man självklart backar de extra 25 graderna när grejorna ställts in i ugnen... F'låt!

Tips 2) Ballongvisp är bra - OM du jobbar med större mängd vätska. I mitt hemmakök använder jag bara den vanliga vispen, men i mitt jobbkök oftast ballongvisp. Ballongvisp i liten kastrull eller bytta göre sig icke. Vispen är för stor och kommer inte åt att göra det den ska.

Kommentarer
Postat av: Myggan surrar

Du är så smart! =) Tack för tipsen. Den med värmen var helt nytt, men ack så logiskt.
Snart är det dags för bästa helgen på året!
/Anna

2012-10-12 @ 22:07:42
URL: http://designmosquito.blogspot.com
Postat av: Annika

Tack för tipset!
Önskar dig en trevlig lördag.
Annika

2012-10-13 @ 10:17:30
URL: http://svartahusets.blogspot.com/
Postat av: Cicci H

Bara roligt att kunna hjälpa till!

2012-10-13 @ 20:10:05
URL: http://mellanspisochsymaskin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0