Vit kladdkaka
Årets första inlägg - och recept blir en kladdkaka! Detta serverades på jobbet nyårsafton och jag önskar det hade blivit något kvar...
Vit kladdkaka
Den här är mumsgod och allt röres ihop i kastrullen! Minimalt med disk alltså!
100 gr smör 100 gr vit choklad 2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver 2 ägg rivet skal av 1 citron
2 ½ dl vetemjöl
Smörj form med löstagbar kant och ”bröa” den med kokos.
Kokosen som använts här är torrostad i stekpanna.
· Starta ugnen på 200 grader.
· Smält smöret i en kastrull. Medan den smälter kan du grovhacka/bryta chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills den smält.
· Blanda i de övriga ingredienserna, en sort i taget. Rör snabbt ihop till en smet och häll ner i formen.
· Grädda i 12-15 minuter. Lite beroende på DIN ugn och hur kladdig du vill ha kakan.
Serveringsförslag: grädde, glass, färska bär, topping med smaksatt philadelphiaost, lemoncurd (lite syrligt som väger upp det söta, vita).
God fortsättning!
Så mumsigt! Jag behöver verkligen ett alternativ för att kunna "kamoflera" mitt chokladbegär. =)
/Anna