Kladdkaksmuffins med saffran och vit choklad

Sängliggande idag, en vanlig måndag kan jag med datorn i knät lämna utlovade recept från glöggminglet.
Oj oj oj vilka små läckerbitar det här är!
Lite kladdiga att få ur pappret, men mmmmmm så goda!
Dessutom: plus i kanten i min bok att allt rörs ihop i en kastrull! :-)
 
Kladdkaksmuffins med saffran och vit choklad
 ca 24 st
      125 gr smör                     100 gr + 100 gr vit choklad                               2 1/2 dl socker
     3 ägg                                1 pkt saffran                                                   2 dl vetemjöl
     1/2 tsk salt                        1 tsk vaniljsocker eller 1/3 tsk vanilpulver
 
* Smält smöret i en 2 litersgryta. Rör ner 100 gr grovhackad choklad och socker. Rör ner äggen, ett i sänder.
* Rör ner saffran, mjöl, salt och vaniljen. Hacka de 100 gr återstående vit choklad och rör ner det mesta. 
   Spara lite till garnering.
* Fördela smeten i dubbla formar eller formar som ställst i muffinsplåt.
* Grädda i 200 grader ca 10-12 minuter. De innehåller inget bakpulver och blir kladdiga - och söta.
* Garnera med vit choklad och nåt annat passande. Jag hade guldströssel.
De kommer göra succé!
Receptet från veckotidningen Allas 2011
 
saffransglädje!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0