Kladdkaksmuffins med saffran och vit choklad
Sängliggande idag, en vanlig måndag kan jag med datorn i knät lämna utlovade recept från glöggminglet.
Oj oj oj vilka små läckerbitar det här är!
Lite kladdiga att få ur pappret, men mmmmmm så goda!
Dessutom: plus i kanten i min bok att allt rörs ihop i en kastrull! :-)

Kladdkaksmuffins med saffran och vit choklad
ca 24 st
125 gr smör 100 gr + 100 gr vit choklad 2 1/2 dl socker
3 ägg 1 pkt saffran 2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt 1 tsk vaniljsocker eller 1/3 tsk vanilpulver
* Smält smöret i en 2 litersgryta. Rör ner 100 gr grovhackad choklad och socker. Rör ner äggen, ett i sänder.
* Rör ner saffran, mjöl, salt och vaniljen. Hacka de 100 gr återstående vit choklad och rör ner det mesta.
Spara lite till garnering.
* Fördela smeten i dubbla formar eller formar som ställst i muffinsplåt.
* Grädda i 200 grader ca 10-12 minuter. De innehåller inget bakpulver och blir kladdiga - och söta.
* Garnera med vit choklad och nåt annat passande. Jag hade guldströssel.
De kommer göra succé!

Receptet från veckotidningen Allas 2011
saffransglädje!
Kommentarer
Trackback