Teas sötsalta jordnötskakor

Om man gillar jordnötter, jordnötssmör, jordnötskakor är det läge att baka dessa.
De är verkligen helt omöjliga att sluta äta när man börjat... Och sen är de slut!
 
 
Receptet kommer från Therésias underbara blogg Söta saker
För att dessa ska räcka på jobbet dubblar jag givetvis satsen.
 
Jordnötskakor
 
1 dl socker
1 dl farinsocker
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl jordnötssmör
1 ägg
2 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
 
Blanda socker, farin, smör, vaniljsocker och jordnötssmör.
Rör i ägget. Blanda mjölet med salt och bakpulver och rör i.
Forma till små bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta ut bollarna med en gaffel så att de blir randiga. Grädda i 200 grader i 8-10 minuter.


Degen är så lätt att jobba med. Kladdar inget, rullas lätt. Såna recept gillar jag -
som är lättarbetade och snabb-bakade.
Kakorna är så spröda och fina!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0