Färssoppa
I förra inlägget skrev jag om dubbel sats på desserten. När jag lagar varmrätter är det 20-25 portioner som gäller.
Tillägg: Glömde nämna att jag använder 15 liters gryta.
Färssoppa
1 kg färs
2 gula lökar
3 palsternackor
1 rotselleri
1,5 kg potatis
8 tärn grönsaksbuljong
1 tub tomatpuré
1 msk salt
1 msk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk cayennepeppar
5 lit vatten
smör att bryna i
Gör så här: Hacka löken. Tärna övriga rotfrukter i ca 1 cm tärningar. Bryn färsen så den blir smulig. Lägg i alla övriga ingredienser. Låt koka tills rotfrukterna är mjuka. Smaka. Krydda mer om du tycker det behövs.
Variant: Byt ut buljongen mot köttbuljong. Byt ut en del mot andra grönsaker, t ex morötter.
Total mängd ca 2,5 kg.
Kommentarer
Trackback