Helstekta, fyllda äpplen
Nu är de Svenska Äpplenas tid här! Det finns ju hur många varianter som helst av bakade äpplen.
Här är ett:
Ugnsäpplen 24 st
175 grader 20 min
120 gr smör
2 msk vaniljsocker
½ dl sirap
drygt 1 msk mörkt muscovadosocker
1 msk kanel
1 krm salt
Skala äpplena. Använd en urkärnare för att enkelt få bort kärnhuset.
Enligt mitt eget, högst empiriska tillvägagångssätt är det bättre att trycka in pipan från blomfästet
för att hålet ska gå rakt igenom.
Blanda ihop ingredienserna och fyll hålet.
Mmmmmm...
Oj! Jag spanade in bilderna först, och tänkte, men vad sjutton, har hon stoppat prickigkorv inuti äpplena?! Men sedan förstår jag ju vad det egentligen var, och som måste vara betydligt godare!
Mycket mumsigt! Ååå, nu längtar jag till hösten.
På det anrika fiket i stan gör man som du, men man klär också in äpplerna i smördeg och rullar i pärlsocker innan man gräddar. Vips så har man en äppelbomb. =)
/kram