Ny kladdkakavariant
Det finns så många varianter av kladdkaka... och här kommer en till!
Grundreceptet är Kladdkaka med apelsin
Denna gången ändrade jag lite.

100 gr smör 100 gr mörk choklad 2 ägg 2 dl socker
50 gr grovkrossade polkagrisar
ca 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
Vispa ägg och socker lätt. Smält smöret, rör ut grovhackad choklad i och låt smälta ner. Rör ner vetemjölet och polkagriskrosset. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Baka i max 15 minuter i 200 grader.
Jag gräddade i 15 minuter, men hade önskat den lite kladdigare. Korta gärna tiden.
Det beror ju även lite på ugnen oxå....
Serveras med grädde.
Eftersom jag ska kunna servera dessert på jobbet 2 gånger i veckan kanske ni har
lite goda, trevliga desserttips till mig?!
Kommentarer
Postat av: Emilia
Oj så gott! Och bläbärsfikat verkar också vara smaskens!
Trackback