Kall "äppelkaka"-dessert

Idag är det onsdag! Speciellt med den? Jag lagar och serverar dessert på jobbet!
Jippi, tänker ni. Ny efterrätt.
Jajamen!
 
Här kommer lite gott,
helt utan mängdangivelser eftersom du får ta vad du har hemma och göra din egen variant.
I glaset har vi nåt så enkelt som en färdig Yoggi med smaken äpplevaniljkanel.
Till detta har jag gjort ett strössel för att få lite krisp och gott tuggmotstånd.
Summa sumarum blir det lite äppelkakastuk. Fast kallt.
Passade mycket bra idag med trädgårdsverksamhet och solsken och värme.
*
I skålen finns rostade grovhackade hasselnötter, i burken finns trasiga småkakor, torkat fikabröd m.m.
Detta mortlas till ett slags smul (kan ju köras i mixer oxå).
*
I en stekpanna hällde jag några deciliter havregryn som fick torr-rosta. Fyllde på med lite sesamfrö
(som började knäppa roligt när de blev varma). Fortsatte med nöthacket och det mortlade kaksmulet.
Kryddade upp det med lite vaniljsocker och kanel.
Doftade väldigt smarrigt när allt blev varmt. Sen fick det svalna av.
*
Vid serveringen fylldes glasen till hälften och skedade det avsvalnade strösslet överst.
 
Om det händelsevis skulle bli lite strössel över kan du:
- äta mer Yoggi
- ta äppelmos istället
- äta detta som müsli till frukost
- strö det över en fruktsallad
- kanelsteka äpplen och vaniljglass till
- ta en näve och knapra rakt av, som det är, utan nåt annat till
*
Hur skulle du göra?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0