Pressgurka
Tänk så länge sedan jag åt pressgurka!
Ett riktigt söndagsmiddagstillbehör.
Det går även väldigt bra på en vanlig tisdag.
Det går ju så fort att fixa till det oxå.
Ofta pratar man om att använda mandolin för att kunna hyvla t.ex. gurka riktigt tunt.
Tycker att det går PRECIS lika bra med vanlig osthyvel.
Tycker att det går PRECIS lika bra med vanlig osthyvel.
Jajamen.
*
Ingredienser:
1 slanggurka
1 msk 12% ättika
2 msk socker
1/2 dl vatten
salt o peppar
hackad persilja efter smak, kanske 1/2 kruka
(hade frusen och använde 1/2 pkt)
*
*Blanda alla ingredienser utom persiljan.
* Hyvla ner gurkan.
* Låt stå och dra till sig en liten stund.
* Rör ner persilja.
Klart för servering!
Kommentarer
Trackback