Sommarkompott med vitchokladgrädde
En sommardag som denna ville jag bjuda på en dessert som hör årstiden till.
Det blev en rejäl laddning!
Beräknade till ca 25 port, men räcker nog till 35!
Börjar med ett hett tips om du ska smälta choklad:
oftast ska den ju grovhackas innan och det tycker jag är kladdigt och tråkigt göra.
Ta INTE ut chokladkakan ur pappret utan däng den x antal gånger i bänkkanten
så du känner att det blir småbitar.
Sen öppnar du pappret och häller småbitarna i kastrullen.
Nu kan du smälta ner chokladen.
Snabbt och lätt!
Sommarkompott med vitchokladgrädde
2,5 kg rabarber i bitar
ca 3 lit jordgubbar
2 dl mörkt muscovadosocker
Koka upp frukten och lägg sedan i sockret.
Koka så det blir lite mosigt och "kompottaktigt".
Låt allt svalna.
*
Grädden:
200 gr vit choklad
1 lit vispgrädde
Vispa grädden medan chokladen smälter. Blanda ihop dem och klicka över kompotten.
*
Kompotten i sig är inte så söt, men det är chokladgrädden så det smakar väldigt bra i kombination.
*
Desserten färdig!
*
Jag åt för mycket...
Kommentarer
Postat av: basebollivet.blogg.se
Men åååh vad gott.
Trackback