Chokladbiskvier med nya fyllningar
Chokladbiskvier är en liten och naggande god kaka, som förtjänar all uppmärksamhet den kan få!
Här kommer två varianter med lite annan smak än den förvisso jättegoda, men helt vanliga smörkrämen.
Chokladbiskvier med 2 olika fyllningar
200 gr mandelmassa
1 äggvita
175 grader ca 8 minuter
Låt dem svalna och vänd dem sedan uppochner för att bre på fyllningen.
Fyllning 1: hasselnötscreme. Doppa sedan i smält mörk choklad. Ca 50 gr går åt.
Fyllning 2: blanda 50 gr smör med ½ dl florsocker och ca 3 msk ananasapelsinjuicekoncentrat.
Doppa sedan i smält vit choklad. Ca 50 gr går åt.
Det är Sonen som länge velat baka chokladbiskvier.
De är ju ganska lätta när man använder färdig mandelmassa. Bara några olika moment att hålla reda på.
Detta är en ganska liten sats som blev ca 12 totalt.
Jag har aldrig gjort chokladbiskvier, mamma gjorde alltid det när det var kalas:)
Måste ta tag i och göra det någon dag.
Vissa grejer blir aldrig av. Dom är ju helt fantastiskt goda med en kopp kaffe till.
Åh det såg gott ut :-)
Sv: Det är första gånge jag testar att göra maskrosvvin, skall bli spännande :-)
Får nog bli en sats till midsommar :-)
Glad att du hittade in till mig, så jag hittade hit och fick matiga idéer!