Höstsoppa med lammfärs

Soppa är alltid gott, utom kanske de varmaste sommardagarna. Den här har varit kvällsmat på jobbet.
Mitt eget recept.
 
Höstsoppa   ca 20-25 port
1 1/2 kg lammfärs
5 rivna vitlöksklyftor
ca 250 gr färska trattkantareller
2,2 kg grytrotfrukter (detta var Findus storkök)
men innehållet är morötter, rotselleri, kålrot, palsternacka och purjo
8 tärn grönsaksbuljong
1 tsk spiskummin
1 tsk svartpeppar
1/2 msk timjan
1/2 msk rosmarin
4 1/2 lit vatten
 
Det här är enkelt. Det går fort, kan nästan kallas fast food.

 Bryn färsen smulig och i stort sett genomstekt. Man kan ju börja bryna i ugnen.

Lägg i vitlöksrivet. Rör om.

Fyll på med de övriga kryddorna och grönsakerna.

Häll i vattnet och låt allt koka tills grönsakerna blivit mjuka.

Smaka av så det passar din gom.

 

Kommentarer
Postat av: Frisky Frog

Ser mumsig ut!
/kram

2013-10-08 @ 20:58:07
URL: http://friskyfrogmade.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0