Höstsoppa med lammfärs
Soppa är alltid gott, utom kanske de varmaste sommardagarna. Den här har varit kvällsmat på jobbet.
Mitt eget recept.
Höstsoppa ca 20-25 port
1 1/2 kg lammfärs
5 rivna vitlöksklyftor
ca 250 gr färska trattkantareller
2,2 kg grytrotfrukter (detta var Findus storkök)
men innehållet är morötter, rotselleri, kålrot, palsternacka och purjo
8 tärn grönsaksbuljong
1 tsk spiskummin
1 tsk svartpeppar
1/2 msk timjan
1/2 msk rosmarin
4 1/2 lit vatten
Det här är enkelt. Det går fort, kan nästan kallas fast food.
Bryn färsen smulig och i stort sett genomstekt. Man kan ju börja bryna i ugnen.
Lägg i vitlöksrivet. Rör om.
Fyll på med de övriga kryddorna och grönsakerna.
Häll i vattnet och låt allt koka tills grönsakerna blivit mjuka.
Smaka av så det passar din gom.
Kommentarer
Postat av: Frisky Frog
Ser mumsig ut!
/kram
Trackback