Potatisochpurjosoppa som lördagslunch
Soppa är gott, snabblagat och ofta billigt.
Den här blir riktigt krämig!
Potatisochpurjosoppa 20 port
Denna gång använde jag färdigkokta potatisar, drygt 3 kg
8 buljongtärningar, både grönsak och höns
1 stor purjolök (ta gärna mer om du gillar det)
2 lit vatten
1 1/2 lit standardmjölk
1/2 lit grädde
salt o peppar
ev bacon att toppa med
Jag mixade 2/3 av potatisen i grytan, med vätskan och tärnade sen ner resterande 1/3.
Finstrimla purjon och häll i.
Salta och peppra efter smak.
Om du har bacon: klipp i bitar och stek lite knaprigt och toppa med det.
Mycket gott med den extra sältan.
*
Om du tycker att soppan är för tjock späder du bara med valfri vätska.
*
Om du nu har råa potatisar kokar du allihop i buljongen, plockar upp de som ska tärnas,
fyller på med mjölk och grädde, mixar, häll i purjo och tärnar ner det sista av potatisen.
Låt allt få ett nytt uppkok och bli genomvarmt.
Servera!

Kommentarer
Postat av: Bittan
Mmmmm nu blev jag sugen på soppa , det får det bli imorgon dagen efter kräftskiva passar det väl alldeles ypperligt bra :-)))
Kram Bittan
Postat av: ullie
mmm något liknande brukar vi göra såå gott
Ha en skön kväll kram
Trackback