Gravlaxsås med dragon

Eftersom denna vecka blev flera matiga inlägg på raken fortsätter jag med lite god lax till helgen.
Man kan ju såklart grava själv. Det är inte svårt, men man måste ju då ha lite framförhållning.
Köp färdig gravlax och gör din egna goda sås!
För gravad lax är ju så gott!
Med hemgjord sås till blir det ännu godare.
Det är enklare än man kan förledas att tro.
Tänk bara på att alla ingredienser bör vara rumstempererade för att hålla ihop bättre.
(Alltså inte några rumsvarma och några kylskåpskalla)
*
Gravlaxsås med dragon
1 rågad msk socker
1 1/2 msk vit balsamvinäger
1 rågad msk senap
1 rågad msk dragondijonsenap (finns smaksatta dijonsenaper)
en olja utan smak
massor av nyklippt dill
salt, peppar
*
Blanda socker, vinäger och senap i en glasskål, så sockret löser sig.
Häll i olja i en tunn stråle under omrörning tills lagom konsistens.
Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar.
Det kan hända att den behöver bli lite syrligare eftersom dragon är en mildsöt krydda,
men då kan man bara ta en gnutta extra balsamvinäger.
*
Låt stå till sig.
Servera som en förrätt med rostat bröd!
Smaklig måltid!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0