Citrusfrisk plommonmarmelad
Nu är det säsong för plommon!
Jag har kokat en omgång marmelad.
Håll till godo!

Citrusfrisk plommonmarmelad
500 gr plommon urkärnade och skurna i bitar
1/2 liten finskuren citron
1 msk riven ingefära
2 dl rörsocker
1 dl mörkt muscovadosocker
1/2 msk nytstött kardemumma
1 kanelstång
*
Koka allt i 10 minuter.
Häll ner 200 gr syltsocker, rör om och koka i 2 minuter.
Häll upp i rena, varma burkar.

Konsistenesen är ganska lös.
Passar både till nybakade scones, rostat bröd eller bara en ostbit!
Kommentarer
Postat av: Frisky Frog
Mmm, verkar supergott! Nu behöver jag bara vänta på att det enda plommonet på vårt plommonträd ska mogna...
Har i dagarna bokat in 7 november i Huskvarna. =)
/kram
Svar:
Cicci H
Trackback