Av ett storpack färs
Burgare 7-8 st
ca 500 gr färs
1 tsk nachodip krydda (ostigt gul)
1 tsk St Maria grillkrydda
½ tsk liquid smoke
½ - 1 tsk salt
1 msk vatten
Blanda kryddorna med vattnet. Rör ihop med färsen. Stek och servera med valfria goda hamburgertillbehör!
Dragonjärpar
ca 500 gr färs
1 tsk salt
1 tsk torkad dragon
2 tsk Dijonsenap dragon (den jag köpte i Rûgen)
1 ägg
Blanda ägget med kryddorna och rör sedan ihop det med färsen.
Stek små järpar.
Sås: Vispa ur stekpannan med 3 dl vatten
1 tsk soja
1 tärning köttbuljong
1 tsk torkad dragon
1 dl grädde
Rör ner ingredienserna i kastrull och koka ihop. Ev behöver du reda av. Det gjorde jag eftersom jag föredrar lite tjockare konsistens på såserna före tunna, typ sky. Smaka av med salt och peppar.
Färslimpa
2-3 msk Oil&Vinegar Peppa Sauce sweet piquant (ja, den stavas så)
salt
cayennepeppar
1 ägg
ca 500 gr färs
Starta ugnen på 200 grader. Blanda ihop smaksättningen och rör ner färsen i den. Smörj en form rikligt med smör. Forma färsen till en limpa och lägg i formen. Ugnsstek färslimpan.
Sås: Häll steksky ur formen och i en kastrull.
1 ½ dl grädde
3 msk Oil&Vinegar Peppa Sauce sweet piquant
Cayennepeppar
Vitpeppar
Salt
½-1 tsk sambal oelek
Smaksättningen i limpan är lite sötsyrlig och därför blev det bra med lite sambal i såsen för extra tryck. Ris passar bra till denna, i mina ögon lite annorlunda färslimpa.
Maträtterna är inte så snygga på bilderna tyvärr. Men allt blev lagat och infruset för stressigare dagar
= inga snygga upplägg.
Och, ja, det blev en klutt färs över, men luften gick ur mig... så den frös jag in!