Relaxa med Päronpaj med pepparkakskrydda
Sista måndagen varje månad är Relaxen på Badet öppen även för barn.
Sonen fick i födelsedagspresent att gå dit - med oss Päron... ;-)
så en helt vanlig måndag blir nåt helt annat än vanlig!
*
Ibland kan man tycka att vissa smakkombinationer låter sådär.
Blåbärssoppa och ädelost på digestivekex är en favorit hos mig.
Pepparkaka och ädelost, en annan.
Fast sistnämnda är ju numera en vedertagen kombo, eller hur?
Vet inte hur jag tänkte här, men gott blev det!
Hade väl ett "bright moment"... ;-)
Cicci´s päronpaj
4-5 päron beroende på storlek t ex Conference el Williams
Smulor: 150 gr smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1-2 tsk pepparkakskrydda Ta 2 vet ja!
grovhackade valnötter
* Skala och klyfta päronen och lägg i en smord form.
* Smält smöret och rör ner övriga ingredienser i kastrullen.
* Blanda ihop och klicka smeten över päronklyftorna.
* Grädda i ugnen 175-200 grader, 20-30 minuter. Lägre värme och
och längre tid om päronen är hårdare.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Kommentarer
Postat av: Queen of Kammebornia
Låter verkligen som ett bright moment! Mmmums!
Postat av: Myggan surrar
Så mumsigt det låter. Får nog testa den på familjen i helgen.
/Anna
Postat av: Karin
Här har jag bakat paj på rabarber/bär/äpplen men ALDRIG på päron! Tack för tipset! Tas genast emot!
En fin Valborg önskas av....
Karin
Postat av: Hanna
http://www.footlocker.com/_-_/N-do/keyword-womens+nike+shoes
trevlig blogg! :)
Svar:
Cicci H
Postat av: Bittan
Hah ..världen är liten , var det du i den vita bilen som jag smet före när jag genade genom rondellen ?
Det receptet måste sparas för framtida test.
Tack för det .
Kram Bittan
Trackback