Blåbärsfrossa
Igår åkte Familjen till skogs för att leta trattkantareller.
Inte en endaste en hittade vi...
Inte blev vi tomhänta heller:
Blåbär och lingon fanns det gott om!
Så det blev sylt i långa rader
och det godaste av allt:
blåbärspaj med hemgjord blåbärsglass till!
Blåbärsglass
Vispa 2 dl grädde.
Vispa 2 dl grädde.
Vispa 2 ägg, blanda ner knappt 1 msk vaniljsocker, 2 msk rörsocker, 2 msk florsocker. Vispa lite till.
Vänd ner grädden i äggsockersmeten.
Tillsätt 3 msk blåbärssylt, för smak och färg.
Starta glassmaskinen och häll i smeten. Låt gå till lagom konsistens.
Precis före avslutet släpper du ner några matskedar hela blåbär oxå.
*
Blåbärspaj
3 portionspajer
1/2 dl blåbär i varje form
Blanda ihop:
3 msk skrädmjöl (rostat havre, mycket gott),
2 tsk vaniljsocker
2 msk strösocker
1/2 dl flytande smör
Blanda. Fördela smeten täckande över bären.
Strö över mandelspån.
Överst rörsocker.
Skjuts in i ugnen: 200 grader i 15 minuter.
*
Servera med glassen och njut!
Kommentarer
Postat av: Anna Lennartsdotter
Svampen sköter sambon och jag fixar bären. Jag brukar hinna plocka några liter efter jobbet, innan någon ropar att maten är klar. =)
/Anna
Svar:
Cicci H
Trackback