Fira med björnbärsglass!
Jag har haft besöksrekord idag! Tack!
Blir verkligen jätteglad för alla besökare!
Hoppas att ni har gillat det jag har att bjuda på och att ni återkommer!
Tack för dagens besök!
*
Därför firar vi med lite glass!
Ibland är det skönt med snabba genvägar.
I vintras skrev jag om Nobellunchen där jag använde mig av blårbärssoppa i dessertglassen.
Nu när jag har så gott om björnbär testade jag en variant.
Dessa bär tog jag ur frysen, fast de behövs ju naturligtvis inte förfrysas.
Kan någon förklara för mig varför björnbär tappar sin färg när de frusit eller när de kokas?
*
Till glassen behövs:
3 ingredienser: björnbär, björnbärssylt och färdig vaniljsås
* Vispa vaniljsåsen riktigt fluffig.
* Klä en springform med löstagbar kant med plastfolie.
* Jag bottnade med en drös bär. Hällde lite sylt i fluffet och rörde om så det randade sig.
Hällde smeten i formen.
* Sedan fyllde jag på med mer sylt och fler bär.
Frys in i några timmar åtminstone,
eller en dag eller tills du "behöver" den!
Vid serveringen
värmde jag hallonsylt och drog ut på tallriken, glassen över och färska bär som garnering.
Kommentarer
Postat av: pysseldagar
Du gör så mycket gott jämt!! Och jag vill prova allt! Tänk om man inte behövde sova, vad bra det vore! Fast det är ju rätt skönt att sova så det var nog ingen bra idé;)
Är så avundsjuk på dina björnbär. Dom trivs inte hos oss, har försökt flera gånger.
Postat av: Karin
Björnbär plockade vi igår, så nu har jag till höstens bärpajer.
Kram Karin
Trackback